Gluteeniton lohi-nuudeliwokki

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 rkl öljyä
500 g lohifileetä
½ tl suolaa
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
noin 150 g gluteenittomia täysjyväriisinuudeleita
vettä
1 dl makeaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
Pinnalle: suolapähkinöitä

Poista lohifileestä nahka ja kuutioi lohi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa. Lisää lohipalat, mausta suolalla ja paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.

Lisää pannulle kasvissuikaleet ja valkosipulinkynnet. Kypsennä välillä sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.  

Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan. Laita nuudelit isoon kulhoon. Keitä vesi kiehuvaksi ja kaada nuudelien päälle niin, että ne peittyvät. Anna hautua kaksi minuuttia välillä sekoittaen. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.

Lisää nuudelit kasvisten joukkoon. Sekoita joukkoon makea chilikastike ja soijakastike. Lisää lohipalat viimeisenä varovasti käännellen. Ripottele suolapähkinät pinnalle.

Vinkki! Voit käyttää lohen tilalla esimerkiksi broilerin- tai porsaansuikaleita, katkarapuja tai tofua. 

Kuva ja resepti Marjo Jokinen

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.