Gluteeniton Anna-Kaisan vuokaleipä
 
					Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa | 
|---|---|
| 6 dl | vettä | 
| 1 rkl | psylliumkuorijauhetta | 
| 2 rkl | pellavansiemeniä | 
| 3 rkl | auringonkukansiemeniä | 
| 1,5 tl | suolaa | 
| 2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita | 
| 1 pss | kuivahiivaa | 
| 3 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta | 
| 3 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta | 
Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola ja kaurahiutaleet. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.
Kuva: Antti Hallakorpi
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
- 
						Leivät Gluteenittomat pupusämpylät
- 
						Muut leivät Gluteenittomat hapanjuurileipäset
- 
						Leivät Gluteeniton pataleipä
- 
						Kakut Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku
- 
						Jälkiruoat Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)