Gluteeniton broileri-parsakaali-fetapiirakka
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| Pohja: | |
| 2 dl | tummaa gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 tl | suolaa |
| 100 g | margariinia |
| 0,5 dl | vettä |
| Täyte: | |
| 400 g | hunajamarinoituja broilerinsuikaleita |
| 1 pss (200 g) | pakastettua parsakaalia |
| 1 dl | mustia, kivettömiä oliiveja |
| 100 g | fetajuustoa kuutioituna |
| 2 | kananmunaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| ½ tl | mustapippurirouhetta |
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisijaltaan 27 cm ) pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte: ruskista broilerinsuikaleet paistinpannussa ja jäähdytä. Levitä broilerinsuikaleet piirakkapohjan päälle. Asettele parsakaalit, oliivit ja fetakuutiot broilerisuikaleiden joukkoon.
Vatkaa munat, kerma ja mustapippurirouhe keskenään sekaisin ja kaada täyteaineksien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia.
Kuva: Antti Hallakorpi
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen broilercurry
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kasvisraastepiirakka
-
Arkiruokaa Gluteenittomat broileripihvit
-
Kakut Gluteeniton runeberginkääretorttu