Keliakiaviikon resepti: Mummonkurkuilla täytetyt gluteenittomat palsternakkasämpylät

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Sämpylät
palsternakkasämpylöitä
mummonkurkkuja
juustoa viipaleina
tomaattia
jääsalaattia
margariinia
Mummonkurkut
1 tuorekurkku tai avomaankurkkuja
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl vettä
1 rkl sokeria
1/3 tl suolaa
½ dl  tuoretta tilliä

Sekoita suuressa lasipurkissa tai muovisessa tiiviskantisessa astiassa viinietikka, vesi, sokeri ja suola. Leikkaa saksilla tilli joukkoon. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. 

Huuhtele tuore- tai avomaankurkut hyvin ennen käyttöä. Kuori ne raidallisiksi kuorimaveitsellä. Viipaloi kurkut ja lisää ne etikkaseokseen. Sulje lasipurkki kannella ja hölskytä hyvin sekaisin. Anna maustua vähintään tunti.  
Vinkki! Samana päivänä syötynä kurkut ovat rapeimmillaan, yön yli maustuneet kurkut ovat pehmeämpiä ja maukkaampia. Kurkut säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. 

Nosto: Tee aamu-, väli- tai iltapalaksi herkulliset täytetyt sämpylät itseleivotuista palsternakkasämpylöistä ja iki-ihanista mummonkurkuista. 

Leivo sämpylät ohjeen mukaan. Valmista mummonkurkut. Viipaloi tomaatti. Pese salaatti huolellisesti. Halkaise palsternakkasämpylät ja voitele ne margariinilla. Täytä sämpylät.  

Resepti: Sirpa Gylling 

Kuva: Tuulamaria Lempiälä 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.