Gluteenittomat omena-kaurarieskat
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8-10 rieskaa: | |
| 2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 2 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| ½ tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| ½ dl | öljyä |
| 2 dl | maitoa |
| 1 | raastettu omena |
| Pinnalle: | auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä |
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito ja omenaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele ohuiksi rieskoiksi (halkaisija 10 cm) jauhotetuin käsin.
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Leivät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Muut leivät Gluteenittomat juustoteeleivät
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä
-
Muut leivät Gluteenittomat hapanjuurileipäset
-
Leivät Gluteeniton pataleipä