Hämeenlinnalaiselle Dois Amoresille Gluteenittoman palvelun merkki

Gluteenittoman palvelun merkin omaavia yrityksiä on nyt Suomessa 12.


Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin Dois Amores -kahvilalle. Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva Dois Amores on pieni, täysin gluteeniton artesaanikahvila. 

 – Tarjoamme perinteisiä brasilialaisia leivonnaisia sekä suomalaisille tuttuja herkkuja pienellä brasilialaiskosketuksella. Kaikki tuotteet valmistuvat omassa gluteenittomassa keittiössä, kertoo kahvilan omistaja, toimitusjohtaja Roberta Decat-Lund

Gluteenittoman palvelun merkin omaavia yrityksiä on nyt Suomessa 12. Merkkijärjestelmä perustuu Euroopan keliakialiittojen kattojärjestön AOECS:n standardeihin. Ensimmäiset merkit myönnettiin Suomeen reilu kolme vuotta sitten. 

 – Merkin saaneita yrityksiä on eri puolella maatamme, mikä on hienoa. Merkin avulla gluteenitonta tarvitseva asiakas voi valita itselleen helposti turvallisen ravintolan tai kahvilan. Yritys puolestaan voi merkin avulla kertoa omasta osaamisestaan ja erottautua kilpailijoista, kertoo markkinoinnin ja varainhankinnan asiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta. 

Decat-Lundin mukaan heidän kahvilalleen merkki on erittäin tärkeä.  

 –  Gluteenittoman palvelun merkki osoittaa, että meillä voi herkutella turvallisesti: leivonnaisten gluteenittomuuteen ja palveluun voi luottaa, hän toteaa. 

Kuvassa Dois Amoresin omistaja, toimitusjohtaja Roberta Decat-Lund.  

Kaiken ei tarvitse olla gluteenitonta 

Merkin saadakseen yrityksen on suoritettava Keliakialiiton koulutus ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään tarkistamassa paikan päällä.  

 –  Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkkuutta jokaisessa valmistusvaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei tarvitse olla gluteenitonta, toteaa Jokinen. 

Keliakialiitto järjestää gluteenittomuudesta koulutuspäiviä hotelli-, ravintola- ja kahvila-alan ammattilaisille eri puolilla Suomea. Koulutus on yksi vaihe Gluteenittoman palvelumerkin käyttöoikeutta haettaessa. 

Gluteenittoman palvelun merkin omaavat yritykset ovat Cafe Rovaniemi (Rovaniemi), Pella´s café (Tampere), Geisarinna (Kotka), Sisustuskahvila Ruufus (Seinäjoki), Porokylän leipomon Kahvila-leipomomyymälä (Nurmes), Raw’n More (Helsinki), Luomuravintola Timjami (Tampere), Norlandia Tampere Hotel (Tampere), Happy Waffle (Helsinki), Lepolan Talo (Hausjärvi), Amandis (Naantali) ja Dois Amores (Hämeenlinna). 

Gluteenittoman palvelun merkki -logo. Tämä merkki kahvilan tai ravintolan ulko-ovessa, ruokalistassa tai verkkosivuilla kertoo, että yritys tarjoaa turvallisia gluteenittomia vaihtoehtoja.

Dois Amores -kahvilan verkkosivut ja aukioloajat löytyvät täältä.