Keliakia näkyi laajasti mediassa keliakiaviikolla

Keliakia näkyi laajasti mediassa syyskuun ensimmäisellä viikolla vietetyllä keliakiaviikolla. Keliakiaviikon "Oivalla oireet, kesytä keliakia" -teemaa pureskeltiin lehtiuutisissa, kolumneissa, blogipostauksissa ja YouTube-videoissa. Keliakialiiton tietoon tulleita lehtiuutisia julkaistiin lähes 50.

Viikko alkoi näyttävästi Huomenta Suomen -lähetyksessä, jossa oli haastattelussa lastentautiopin erikoislääkäri, keliakiatutkija Kalle Kurppa ja keliaakikko Johanna Niemelä. Keliakia oli esillä myös muutamissa radio-ohjelmissa.

Muun muassa näin keliakia näkyi syyskuun aluussa:

TV

Huomenta Suomi: Keliakia on alidiagnosoitu tauti - näin tunnistat oireet

Huomenta Suomi Extra: Voiko keliakiaa ehkäistä?

Huomenta Suomi, verkkosivut: Jopa puolet suomalaisista keliaakikoista elää ilman diagnoosia – tässä syy: ”Vatsaoireita on vain parilla kymmenellä prosentilla”

Huomenta Suomi 2.9.2019

Radiokanavat

Radio Suomen Päivä: Keliakian oireet ovat monenlaisia

Oikea asema: Valtakunnallinen keliakiaviikkojuttu

Sanoma-, aikakaus-, maakunta- ja paikallislehdet

Iltalehti: Kymmenien tuhansien suomalaisten outojen oireiden takana voi olla suolistosairaus - ”Saatetaan ajatella, että oireet johtuvat vain siitä, että on huono vatsa tai stressi väsyttää”

Ilta-Sanomat: Onko olo jatkuvasti alakuloinen, vaivaako vatsa? Syy epämääräisiin oireisiin saattaa olla tauti, jota moni suomalainen sairastaa tietämättään

Terveydeksi: "En ole lipsunut kertaakaan"

Yhteishyvä: Lapseni sairastui keliakiaan - näin muuttuu perheen ruoka-arki

Keskisuomalainen: Gluteenittomuus on trendikästä ja siksi välillä unohtuu, että keliakia on vakava sairaus – Päiville se aiheutti jopa keskenmenoja

Iltalehden lööppi 28.8.2019

Kaksplus.fi: Keliaakikon äitiä kalvaa huoli, kun lapsi menee jäätelölle ilman aikuista

Tamperelainen: Sari Tanus haluaa palauttaa keliakiakorvauksen: Gluteeniton ruokavalio tulisi rinnastaa lääkkeisiin

Nainen.com: Moni suomalainen sairastaa tietämättään keliakiaa – hoitamaton keliakia voi oireilla monin tavoin

Mediuutiset: Suurin osa sairastaa keliakiaa tietämättään - Se voi olla täysin oireeton

Mediuutiset: Puolet uusista keliakiapotilaista oireettomia - Sairauden tunnistaminen vaikeaa

Rantalakeus: 70 000 suomalaista sairastaa tietämättään - keliakiaviikko pyrkii lisäämään tietoisuutta alidiagnosoidusta sairaudesta

Raahen seutu: 70 000 suomalaista sairastaa tietämättään - keliakiaviikko pyrkii lisäämään tietoisuutta alidiagnosoidusta sairaudesta

Satakunnan viikko: Keliakiaviikko tuo tietoa, Keliakia-arki sujuu sutjakkaasti

Satakunnan kansa: Kymmenien tuhansien suomalaisten outojen oireiden takana voi olla suolistosairaus - ”Saatetaan ajatella, että oireet johtuvat vain siitä, että on huono vatsa tai stressi väsyttää”

Somevaikuttajat

Keliakialiiton ryhmäblogit

Arjen murusia, Paula: Pari vuosikymmentä keliakiaa

Arjen murusia, Ann-Mari: "Katso tätä pituuskäyrää, tyttöhän on tipahtanut käyrältä"

Kriisikakkuja, Laura: Keliakiako se siellä monien omituisten oireiden taustalla?

Kriisikakkuja, Nora: Valmistauduin elämään nivelreuman kanssa

Viljapellon havinaa, Tanja: Keliakian oireet

Luomuhömppä 2.9.2019

Blogipostauksia

Hallatar: Gluteenitonta keliaakikolle

Hetkunketku: Keliakia lakkiaislahjaksi

Inhimillistä teknologiaa etsimässä!: Keliaakikko ruoka-avun asiakkaana?

Keksiviikko: Minullako muka keliakia?

Luomuhömppä: Melkoinen yllätys

Metsäläisten elämää: Kuinka keliakiani löytyi?

Pullahiiren leivontanurkka: Keliakiaviikko. Gluteeniton omenapiirakka vaniljatäytteellä

Sally´s: Kun perheenjäsen sairastuu keliakiaan

Yli pyykkivuorten: Tällaisia voivat olla keliakian oireet – voisiko sinulla olla keliakia?

Pinkit korkokengät 25.8.2019

YouTube-videoita

Pinkit korkokengät: Miten sain keliakiadiagnoosin?

Pinkit korkokengät: Keliaakikko - toisen luokan kansalainen?

Keliakialiiton omat julkaisut

Keliakiakorvaus esillä eduskunnassa

Kuvia keliakiaviikosta Facebook-sivulla

Lämmin kiitos keliakiaviikon ja keliakian saamasta huomiosta!