Keliakialiiton puheenjohtajaksi Sari Tanus

Keliakialiiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja, erikoislääkäri Sari Tanus Tampereelta. Hänen puheenjohtajakautensa alkaa 1.1.2019, kun nykyisen puheenjohtajan, raahelaisen KM Inkeri Kerolan toimikaudet tulevat täyteen.


Sari Tanus totesi Varalassa, että keliakian tunnettuutta on tärkeä lisätä.

 

Tanus valittiin puheenjohtajaksi äänestyksen perusteella Keliakialiiton liittokokouksessa 19. toukokuuta 42 äänellä. Toisena ehdokkaana ollut kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta Turusta sai 13 ääntä. Hylättyjä ääniä oli kaksi.

Vuonna 1964 syntynyt Tanus on toiminut kansanedustajana vuodesta 2015 alkaen. Hän on eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan jäsen ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsen. Tanus on myös eduskunnan keliakiaverkoston jäsen ja Tampereen kaupunginvaltuutettu.

- Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on lähellä sydäntäni. Keliakialiiton hyvään työhön olen tutustunut eduskunnassa, Tanus kertoo.

Tanus lupaa pyrkiä saamaan keliakiakorvauksen takaisin ja lisätä keliakian tunnettuutta.

- Gluteeniton ruokavalio tulisi saada yhtä tavanomaiseksi kuin vaikka kasvisruokavalio, Tanus vertasi Varalassa.

Tanus on hankkinut johtamiskokemusta ja talousosaamista kansanedustajana ja toimitusjohtajana.

Hänen muita vahvuuksiaan ovat laajat verkostot, näkyvä yhteiskunnallinen asema sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemus.

Keliakialiiton liittohallitukseen uusia jäseniä
Keliakialiiton liittohallitukseen valittiin liittokokouksessa myös iso joukko uusia jäseniä.

vuosille 2019–2020 varsinaisiksi jäseniksi valittiin Elina Järvelä-Reijonen Kuopiosta, Soile Kela Hämeenlinnasta, Tauno Siltanen Tampereelta ja Päivi Valkeinen Varkaudesta sekä yleisvarajäseniksi Tapio Höykinpuro Alajärveltä ja Maarit Tellikka Äänekoskelta.

Liittohallituksessa jatkavat edelleen varsinaisina jäseninä Aino Lehtonen Huittisista, Johanna Niemelä Helsingistä, Jarmo Rakkolainen Mynämäeltä ja Pia Rihu Asikkalasta sekä yleisvarajäseninä Sari Hautamäki Isokoskelta ja Veikko Hillilä Kokkolasta.