Ravintola Sarritille gluteenittoman palvelun merkki

Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin Ravintola Sarritille. Inarissa sijaitseva ravintola tarjoaa päivittäin buffetlounaan ja kahvilatuotteita sekä järjestää kokousruokailuja ja -kahvituksia. Ravintola sijaitsee Saamelaismuseo Siidan yhteydessä.  

– Leivomme gluteenittomat tuotteemme itse. Olen keliaakikko ja olen huomannut matkoilla, että Gluteenittoman palvelun merkin omaavissa ravintoloissa voin ruokailla turvallisesti. Sen vuoksi halusimme itsekin käydä koulutuksen ja hakea ravintolallemme merkin, kertoo yrittäjä Ritva Aikio

Sarrit suosii tarjottavissaan pohjoisen paikallisia raaka-aineita ja leipoo päivittäin myös gluteenittomia leivonnaisia. Ravintolan kaikki tarjottavat eivät ole gluteenittomia. 

Ravintola Sarritin yrittäjä Ritva Aikio haki Gluteenittoman palvelun merkin kertoakseen myös sen kautta asiakkailleen yrityksen tarjoavan turvallisia gluteenittomia elämyksiä.

Merkin omaavia yrityksiä nyt 13 

Gluteenittoman palvelun merkin omaavia yrityksiä on nyt Suomessa 13. Merkin käyttöoikeutta voivat hakea gluteenittomia palveluita tarjoavat yritykset, esimerkiksi kahvilat, ravintolat ja leipomomyymälät. Merkki on luvanvarainen ja sen käyttöoikeuden myöntää Keliakialiitto.  

Keliakialiitto on kehittänyt Gluteenittoman palvelun merkin helpottamaan gluteenitonta ruokailua kodin ulkopuolella. 

Merkin saaneita yrityksiä on eri puolella maatamme, mikä on hienoa. Merkin avulla asiakas voi valita yrityksen, joka tarjoaa turvallisesti gluteenittomia palveluita. Yritys puolestaan voi merkin avulla kertoa omasta osaamisestaan ja erottautua kilpailijoista, kertoo markkinoinnin ja varainhankinnan asiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta. 

Gluteenittomuuden oltava kunnossa 

Merkin saadakseen yrityksen on suoritettava Keliakialiiton koulutus ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään yhdessä yrityksen kanssa huolellisesti läpi.  

Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkkuutta jokaisessa valmistusvaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei kuitenkaan tarvitse olla gluteenitonta, toteaa Jokinen. 

Keliakialiitto järjestää tänä syksynä hotelli-, ravintola- ja kahvila-alan ammattilaisille verkkokoulutusta ja webinaareja. Koulutus on yksi osa Gluteenittoman palvelun merkin hakuprosessia. 

Gluteenittoman palvelun merkki on näillä yrityksillä: Cafe Rovaniemi (Rovaniemi), Pella´s café (Tampere), Geisarinna (Kotka), Porokylän leipomon Kahvila-leipomomyymälä (Nurmes), Raw’n More (Helsinki), Luomuravintola Timjami (Tampere), Norlandia Tampere Hotel (Tampere), Happy Waffle (Helsinki), Lepolan Talo (Hausjärvi), Amandis (Naantali), Dois Amores (Hämeenlinna), Wivi’s (Turku) ja Sarrit (Inari). 

Kaikki merkin saaneet yritykset löytyvät Keliakialiiton verkkosivuilta.