Restaurant Aurora Holidays sai Gluteenittoman palvelun merkin

Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin Restaurant Aurora Holidaysille. Ravintola sijaitsee Tenojoen törmällä, Suomen pohjoisimmassa kunnassa Utsjoella ja palvelee sekä paikallisia että lomailijoita. Yritys toimii lisäksi juhlatilana ja valmistaa kakkuja ja muita leivonnaisia tilauksesta. 

Perheessämme ja lähipiirissämme on paljon erityisruokavalioita tarvitsevia eikä heille aina löydy ravintoloista sopivaa ruokaa. Halusimme, että meiltä saa. Ruokamme on pääosin gluteenitonta. Pyrimme siihen, että gluteeniton annos on meillä vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempi, kuin tavanomainen, kertoo yrittäjä Tiina Salonen

Yritys suosii paikallisia raaka-aineita, kuten poroa, lohta, siikaa ja marjoja.  

Esimerkiksi keliaakikot voivat syödä meillä muiden seurassa ilman, että siitä tehdään niin sanotusti numero. Lapsiperheet voivat lomailla ilman stressiä, kun he tietävät, että lapselle tarjottu ruoka on turvallista.  

Kuvassa yrittäjäpariskunta Mika Länsman ja Tiina Salonen. 

”Merkillisiä” yrityksiä on jo 14 

Gluteenittoman palvelun merkki on nyt Suomessa 14 yrityksellä. Merkin käyttöoikeutta voivat hakea gluteenittomia palveluita tarjoavat yritykset, esimerkiksi kahvilat, ravintolat ja leipomomyymälät. Merkki on luvanvarainen ja sen käyttöoikeuden myöntää Keliakialiitto.  

Keliakialiitto on kehittänyt Gluteenittoman palvelun merkin helpottamaan gluteenitonta ruokailua kodin ulkopuolella. 

  Merkin saaneita yrityksiä on eri puolella maatamme, mikä on hienoa. Merkin avulla asiakas voi valita yrityksen, joka tarjoaa turvallisesti gluteenittomia palveluita. Yritys puolestaan voi merkin avulla kertoa omasta osaamisestaan ja erottautua kilpailijoista, kertoo markkinoinnin ja varainhankinnan asiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta. 

Gluteenittomuuden oltava kunnossa 

Merkin saadakseen yrityksen on suoritettava Keliakialiiton koulutus ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään yhdessä yrityksen kanssa huolellisesti läpi.  

Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkkuutta jokaisessa valmistusvaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei kuitenkaan tarvitse olla gluteenitonta, toteaa Jokinen. 

Keliakialiitto järjestää tänä syksynä hotelli-, ravintola- ja kahvila-alan ammattilaisille verkkokoulutusta ja webinaareja. Koulutus on yksi osa Gluteenittoman palvelun merkin hakuprosessia. 

Gluteenittoman palvelun merkki on näillä yrityksillä: Cafe Rovaniemi (Rovaniemi), Pella´s café (Tampere), Geisarinna (Kotka), Porokylän leipomon Kahvila-leipomomyymälä (Nurmes), Raw’n More (Helsinki), Luomuravintola Timjami (Tampere), Norlandia Tampere Hotel (Tampere), Happy Waffle (Helsinki), Lepolan Talo (Hausjärvi), Amandis (Naantali), Dois Amores (Hämeenlinna), Wivi’s (Turku), Sarrit (Inari) ja Restaurant Aurora Holidays (Utsjoki). 

Kaikki merkin saaneet yritykset löytyvät Keliakialiiton verkkosivuilta.