Voileipäkakku

Valmistusaineet

8–10 annosta
Pohja:
400 g
tummia gluteenittomia leipäviipaleita
400 g
vaaleita gluteenittomia leipäviipaleita
Kostutus:
2–3 dl
vettä
½
gluteeniton liha- tai kasvisliemikuutio
Täyte 1:
150 g
palvikinkkua
150 g
smetanaa tai ranskankermaa
½
punainen paprika
½ ruukkua
persiljaa
Täyte 2:
150 g
maksamakkaraa
200 g
sulatejuustoa
100 g
maustekurkkua
ripaus
mustapippurirouhetta
Pinnalle:
150–200 g
majoneesia
200 g
smetanaa
Koristeluun:
200 g
kinkkuleikettä
muutama
cocktailkurkku
muutama
miniluumutomaatti
herneenversoja

Ohjeen laati Keliakialiitolle Hellapoliisi-ruokareseptisivuston Kati Jaakonen

Leikkaa leivistä reunat. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon liemikuutionpala. Jäähdytä. 

Valmista täytteet: 
Paloittele palvikinkku kulhoon. Lusikoi joukkoon smetana tai ranskankerma. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja hienonnettua persiljaa. Tarkista maku. 

Sekoita maksamakkara ja sulatejuusto keskenään. Sekoita joukkoon hienonnettu maustekurkku. Mausta halutessasi mustapippurirouheella. 

Kokoa voileipäkakku leivinpaperin päälle. Lado kerros tummia leipäviipaleita kolme tai neljä leipää vieretysten. Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä. Levitä päälle kerros vaaleita leipäviipaleita, kostuta ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä. 

Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä.  

Aseta kakku tarjoiluvadille. Tasoita tarvittaessa reunat ja päädyt. Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä voileipäkakun pinnalle ja reunoille. Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla cocktailkurkuilla ja miniluumutomaateilla sekä herneenversoilla. Nosta tarjolle! 

Kuvat Jami Jaakonen. Hellapoliisi-sivuston löydät täältä.