Gluteenittomat mustikka-rahkapullat

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Taikina:
3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
75 g margariinia tai voita
6-7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:
4–5 dl mustikoita
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kardemummaa
Voiteluun: munaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.

Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.

Muotoile taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa yhteensä 20 osaan. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä.
Kohota pullat hyvin (noin 15 minuuttia) leivinpaperin päällä pellillä.

Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla. Pistele syvennykset haarukalla.
Voitele piirakoiden reunat munalla. Ripottele syvennyksiin mustikat.

Sekoita rahkan joukkoon sokeri, kananmuna ja kardemumma. Jaa täyte mustikoiden päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.