Ensimmäinen hotelli sai Gluteenittoman palvelun merkin

Merkillisiä yrityksiä on jo yhteensä kymmenen. Tampereella niistä sijaitsee neljä.


Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin potilashotelli Norlandia Tampere Hotellille. Merkillisiä yrityksiä on nyt koko maassa kymmenen ja Tampereella peräti neljä.

Norlandia Tampere Hotel sijaitsee Tampereen yliopistollisen sairaalan alueella. Hotellissa on 130 huonetta ja ravintolassa asiakaspaikkoja noin 70. Ravintolassa käy päivittäin keskimäärin 250 asiakasta. Henkilöstöä hotellissa on noin 32. 

 

Nolandia Tampere Hotelin keittiöpäällikkö Antti Kontra.

 

- Olin mukana Keliakialiiton järjestämässä Gluteenittomuus ammattikeittiössä -koulutuksessa ja siellä esiteltiin Gluteenittoman palvelun merkkiä. Havaitsin, että meillähän gluteenittomuus toimii ja innostuin hakemaan merkkiä, toteaa Norlandia Tampere Hotellin keittiöpäällikkö Antti Kontra

Potilashotellissa tarjoillaan päivittäin aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala seisovasta pöydästä. Lisäksi tarjolla on à la carte -listan annoksia ja Cafe Care palvelee 24/7.  

Potilashotelli on osa Norlandia Healt Care Group:a, jolla on toimintaa mm. Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Hollannissa ja Saksassa. Potilashotelleja on neljä, joista yksi Suomessa. Toimintaan kuuluu mm. päiväkoteja, vastaanottokeskuksia ja vanhainkoteja. 

Merkki helpottaa valintaa 

Keliakialiitto kehitti Gluteenittoman palvelun merkin helpottamaan gluteenitonta ruokailua kodin ulkopuolella.  

 - Merkin avulla gluteenitonta tarvitseva asiakas voi valita itselleen helposti turvallisen ravintolan, kahvilan tai hotellin. Yritys puolestaan voi merkin avulla kertoa omasta osaamisestaan ja erottautua kilpailijoista, kertoo tuoteasiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta. 

Kymmenen merkillistä yritystä 

Ensimmäiset Gluteenittoman palvelun merkit myönnettiin pari vuotta sitten ja nyt merkillisiä yrityksiä on koko maassa kymmenen.

Merkin ovat saaneet Cafe&Catering Soppa ja Sumppi (Rovaniemi), Pella´s café (Tampere), GeisaRinna (Kotka), Sisustuskahvila Ruufus (Seinäjoki), Porokylän leipomon Kahvila-leipomomyymälä (Nurmes), Alleduuri (Tampere), Raw’n More (Helsinki), Luomuravintola Timjami (Tampere) ja Cafe Ylikiva (Vaasa). Kaikki merkin saaneet yritykset löytyvät täältä.  

 

Tämä merkki kahvilan tai ravintolan ulko-ovessa, ruokalistassa tai verkkosivuilla kertoo, että yritys tarjoaa turvallisia gluteenittomia vaihtoehtoja.

 

Kaiken ei tarvitse olla gluteenitonta 

Merkin saadakseen yrityksen on suoritettava Keliakialiiton koulutus ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään tarkistamassa paikan päällä.  

- Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkkuutta jokaisessa valmistusvaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei tarvitse olla gluteenitonta, toteaa Jokinen.  

Merkkijärjestelmä perustuu Euroopan keliakialiittojen kattojärjestön AOECS:n standardeihin.  

 

Tutustu merkkiin ja merkin saaneisiin yrityksiin täällä.

Lisätiedot: Marjo Jokinen, tuoteasiantuntija, Keliakialiitto, marjo.jokinen@keliakialiitto.fi, p. (03) 2541 342