Lautasella 2019 antaa vinkkejä erityisruokavalioita noudattaville

Mitä on hyvä tietää esimerkiksi ravintolassa tai matkalla?


Gluteenittomia, vege- ja vegaaniruokia sekä raakaravintotuotteita esittelevä Lautasella 2019 avaa ovensa Messukeskuksessa Helsingissä pe–la 5.–6.4.2019. Luvassa on muun muassa tietoa vegaaniruokavaliosta ja maksan terveydestä sekä keskustelua erityisruokavaliota noudattavista ravintoloiden asiakkaina.

Erityisruokavalioita esittelevä Lautasella 2019 järjestetään 5.-6.4. Messukeskuksessa Helsingissä.

Onko erityisruokavalioasiakas haaste vai mahdollisuus?

Erityisruokavalioista puhutaan nykyisin paljon, mutta onko erityisruokavalioasiakas ravintolassa haaste vai mahdollisuus?

Tähän aiheeseen etsitään vastausta paneelikeskustelussa, jossa ovat mukana Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kokemusasiantuntija Hanna-Kaisa Lehtiniemi, Diabetesliiton viestintäjohtaja Laura Manninen, Crohn ja Colitis ry:n järjestösuunnittelija Maria Joutsen, Pellas Cafén yrittäjä Katriina Pellas ja ravintola Plattan keittiömestari Markus Fogelholm. Paneelikeskustelu järjestetään Lautasella-lavalla lauantaina 6.4. klo 12.

Vinkkejä gluteenittomaan matkailuun

Erityisruokavalion noudattaminen poikkeusoloissa, esimerkiksi matkalla, voi olla haastavaa. Tämän kevään abiturientti ja keliaakikko Siiri Kinnari ja hänen äitinsä Minna Kinnari rakastavat matkailua, ja heillä on vinkkejä sujuvaan matkanteon ja hyvän ruokailun yhdistämiseen. Siiri ja Minna Kinnari jakavat näitä käytännön matkailuvinkkejä Tietoiskulavalla perjantaina 5.4. klo 14.

Vaihtaisinko kasvikunnan tuotteisiin?

Ravitsemusterapeutti Johanna Kaipiainen kertoo tapahtumassa, miksi kannattaa vaihtaa kasvikunnan tuotteisiin. Samalla hän neuvoo, mitä kaikkia vaihtoehtoja löytyy eläinkunnan tuotteiden sijaan ja rinnalle. Puheenvuorossa paneudutaan täyspainoiseen vegaaniruokavalioon sekä niihin ravintoaineisiin, joihin vegaaniruokavaliota noudattavan on erityisesti syytä kiinnittää huomiota. Kaipiainen puhuu Lautasella-lavalla perjantaina 5.4. klo 13.30 ja lauantaina 6.4. klo 16.

Terve maksani!

Viidesosalla suomalaisista on alkoholista riippumaton rasvamaksa. Maksan terveys liittyy kaikkiin kansantauteihimme, eikä kenenkään maksa välty nykymaailmassa rasitteilta. Terve maksa -luento kertoo ne asiat, jotka jokaisen tulisi tietää maksan merkityksestä hyvinvoinnille. Luennon pitää ravitsemustieteen maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti Marja Ruuti Tietoiskulavalla perjantaina 5.4. klo 14.20.

Näytteilleasettajat

Lautasella-messujen koko ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman nettisivuilla lautasella.fi.

Lautasella 2019 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaista lauantaihin 5.–6.4. samaan aikaan Kevätmessujen kanssa, joihin kuuluvat Kevätpuutarha-, OmaMökki-, Asu & Remontoi-, Sisusta- ja Lähiruoka & luomu -messut. Kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin pääsee yhdellä sisäänpääsylipulla. Tapahtuma on avoinna pe–la klo 10–18.

Järjestäjinä Messukeskus ja Keliakialiitto

Lautasella on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Se esittelee tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Lisätietoja:

Keliakialiiton Lautasella-verkkosivuilta löydät gluteenittomuuteen ja keliakiaan liittyvän ohjelman.

Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialitto.fi