Vaasalainen Cafe Ylikiva sai Gluteenittoman palvelun merkin

Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden Cafe Ylikivalle. Vaasan keskustassa sijaitseva lounaskahvila toimii täysin gluteenittomasti. Kahvilassa tarjoillaan gluteenitonta aamiaista ja lounasta sekä joka päivä suosittu vohvelibuffet. Lisäksi kahvila valmistaa tilauksesta leivonnaisia ja kakkuja, harjoittaa cateringtoimintaa sekä vuokraa tilojaan yksityistilaisuuksiin. 


Cafe Ylikiva on lapsi- ja koiraystävällinen. Kahvilassa on oma perhenurkkaus, jonne voi piipahtaa perheen pienimpien kanssa lukemaan kahvilan kirjoja, leikkimään ja piirtämään. 

- Asiakkaamme vinkkasi meille Gluteenittoman palvelun merkistä. Merkki on eräänlainen luottamuksen osoitus. Pyrimme tarjoamaan laadukkaan kahvilakokemuksen mahdollisimman monelle, kertoo yrittäjä, toimitusjohtaja Aleksi Laine

Yhdeksän merkillistä yritystä 

Keliakialiitto kehitti Gluteenittoman palvelun merkin helpottamaan gluteenitonta ruokailua kodin ulkopuolella. Merkki on tarkoitettu kahviloille ja ravintoloille. 

- Merkin avulla yritys voi kertoa gluteenittomien annosten saatavuudesta ja asiakas puolestaan voi luottaa yrityksen gluteenittomaan osaamiseen. Ensimmäiset Gluteenittoman palvelun merkit myönnettiin viime vuonna ja nyt ”merkillisiä” yrityksiä on koko maassa jo yhdeksän, kertoo Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen

Kaiken ei tarvitse olla gluteenitonta 

Merkin saadakseen yrityksen on kouluttauduttava ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään tarkistamassa paikan päällä. 

- Tärkein väline gluteenittomuuden toteutumiseen on yrityksen omavalvonta. Kaiken tarjottavan ei tarvitse olla gluteenitonta, jotta yritys voisi saada merkin, huomauttaa Jokinen. 

Merkkijärjestelmä perustuu Euroopan keliakialiittojen kattojärjestön AOECS:n standardeihin. Tällä hetkellä eri maissa on käytössä erinäköinen merkki gluteenittomista palveluista kertomiseen. Tulevaisuuden tavoitteena on saada samanlainen merkki käyttöön kaikkiin Euroopan maihin. 

 

Katso kaikki gluteenittoman palvelun merkin saaneet yritykset

Tutustu Cafe Ylikivaan