Banaanimuffinit

Valmistusaineet

6 kpl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
2½ dl
gluteenitonta kaurajauhoseosta
2 tl
vanilliinisokeria
1½ tl
leivinjauhetta
1 dl
sulatettua voita
½ dl
maitoa
½ dl
luonnonjogurttia
2
banaania

Ohjeen laati Keliakialiitolle Pinkit korkokengät -blogin Maiju Kauppila

Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi, maito ja luonnonjogurtti.  

Soseuta banaanit haarukalla lautasella ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Vinkki! Voit myös kuorruttaa muffinit tai siivilöidä pinnalle tomusokeria.

Kuvat Jami Jaakonen ja Maiju Kauppilan kotialbumi. Pinkit korkokengät -blogin löydät täältä.