Gluteenittomat kolaruudut
Valmistusaineet
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 prk (397 g) | kondensoitua maitoa |
| 1 ½ dl | margariinia sulatettuna |
| 3 | kananmunaa |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 3 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 1 ½ dl | fariinisokeria |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vanilliinisokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Pinnalle: | tomusokeria, sitruunankuorta raastettuna |
Sekoita kondensoitu maito, sulatettu margariini, kananmunat, sitruunanmehu ja -kuori keskenään kulhossa. Sekoita jauhoseos, sokerit ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa noin 30 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leivonnainen saa jäädä hieman tahmeaksi. Leikkaa levy ruuduiksi. Koristele tomusokerilla ja raastetulla sitruunankuorella.
Resepti ja kuva, Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton pinaattipiirakka
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-marenkipiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton pääsiäisen sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton kookos-kuningatarpiirakka