Uutiset ja kannanotot

Tältä sivulta löydät Keliakialiiton uutiset ja lehdistötiedotteet. Jos etsimäsi uutinen ei näy listan kärjessä, voit etsiä uutista aiheen perusteella. Suodattimen avulla voit myös valita etsitkö aihetta käsittelevää lehdistötiedotetta vai verkkouutista.

Keliakiaan kehitteillä uusi lupaava lääkehoito
Kansainvälisen läpimurtotutkimuksen vetäjä on emeritusprofessori Markku Mäki Tampereen yliopistosta.
Täydentävän toimeentulotuen hakijat eriarvoisessa asemassa eri kunnissa
Keliakialiitto: Kuntien tulee linjata täydentävän toimeentulotuen myöntämiskriteerit siten, että myös keliakiaa sairastavat saisivat tukea sairautensa hoitoon.
Väitös: Lapsen anemia voi olla merkki keliakiasta
Väitöksessä havaittiin anemian liittyvän suomalaisilla lapsipotilailla hankalampaan keliakian taudinkuvaan: korkeampiin vasta-ainetasoihin, vaikeampiin oireisiin ja vakavampaan suolinukkavaurioon.
Keliakialiiton apuraha seitsemälle tutkijalle
Keliakialiitto tekee aktiivista yhteistyötä keliakiatutkijoiden kanssa.
Terveydenhuollon ammattilaisille lisää tietoa, ja gluteeniton elämä sujuvaksi kodin ulkopuolella
Liittokokouksessa käsiteltiin lisäksi kaksi keliakiayhdistysten jättämää liittokokousaloitetta.
Tamperelainen Café & Bar KATTO sai Gluteenittoman palvelun merkin
Tampereen keskustassa sijaitseva Café & Bar KATTO tekee kaikki tuotteensa gluteenittomina.
Tahattoman lapsettomuuden syynä voi olla hoitamaton keliakia
Viivästyneen murrosiän, kuukautishäiriöiden ja tahattoman lapsettomuuden syynä voi olla diagnosoimaton ja hoitamaton keliakia.
Keliakialiitto: Tutkimus gluteenittomista tuotteista on ilahduttava
Tutkimuksen mukaan gluteenittomat tuotteet vastaavat ravintoarvoiltaan tavanomaisia tuotteita. Gluteenittomien tuotteiden tuotekehitys on tuottanut tulosta.
Gluteeniton Unelma -kahvilalle Gluteenittoman palvelun merkki
Lauttasaaressa sijaitsevalle Gluteenittomalle Unelmalle Gluteenittoman palvelun merkki
Kahdelle raumalaiselle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkki
Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkit Leipomo-konditoria Hennolle ja Rauman Puistokahvilalle.
Keliakiatutkimuksia 2020: koronariski, gluteenisensori ja vaihtoehtoinen hoitomuoto
Vuonna 2020 julkaistiin useita keliakiatutkimuksia. Tutkimuksissa esiteltiin erilaisia näkökulmia keliakian kehittymisestä ja pitkäaikaisvaikutuksista aina uusiin diagnostisiin keinoihin ja mahdollisiin tulevaisuuden hoitomuotoihin asti.
Keliakialiiton toiminnanjohtajaksi Niina Puronurmi
”Keliakiakorvaus on saatava takaisin”, Puronumi vetoaa.
Haemme joukkoomme vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaa
Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, vakituinen työsuhde
Museokahvila Lottakanttiini sai Gluteenittoman palvelun merkin
Lottakanttiinin koekeittiössä tutkitaan 1930-luvun reseptiikkaa.
Vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinto keliakiakorvausta ajaneelle August Oksaselle
Keliakialiitto myönsi Vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinnon naantalilaiselle 88-vuotiaalle kansalaisaktivistille
Lautasella-messujen ajankohta muuttuu
Erityisruokavalioihin keskittyvä Lautasella-messut järjestetään seuraavan kerran keväällä 2022. Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävien messujen ajankohta on 9.–10.4.2022.
Keliakialiitto lähetti ministeriöön vastineen
Keliakialiitto on lähettänyt sosiaali- ja terveysministeriölle vastineen ministeriön tekemästä ruokavaliokorvausselvityksestä. Liiton asiantuntijoiden mielestä selvityksessä on useita virheitä.