Uutiset ja kannanotot

Tältä sivulta löydät Keliakialiiton uutiset ja lehdistötiedotteet. Jos etsimäsi uutinen ei näy listan kärjessä, voit etsiä uutista aiheen perusteella. Suodattimen avulla voit myös valita etsitkö aihetta käsittelevää lehdistötiedotetta vai verkkouutista.

Tahattoman lapsettomuuden syynä voi olla hoitamaton keliakia
Viivästyneen murrosiän, kuukautishäiriöiden ja tahattoman lapsettomuuden syynä voi olla diagnosoimaton ja hoitamaton keliakia.
Keliakialiitto: Tutkimus gluteenittomista tuotteista ilahduttava
Tutkimuksen mukaan gluteenittomat tuotteet vastaavat ravintoarvoiltaan tavanomaisia tuotteita. Gluteenittomien tuotteiden tuotekehitys on tuottanut tulosta.
Gluteeniton Unelma -kahvilalle Gluteenittoman palvelun merkki
Lauttasaaressa sijaitsevalle Gluteenittomalle Unelmalle Gluteenittoman palvelun merkki
Kahdelle raumalaiselle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkki
Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkit Leipomo-konditoria Hennolle ja Rauman Puistokahvilalle.
Keliakiatutkimuksia 2020: koronariski, gluteenisensori ja vaihtoehtoinen hoitomuoto
Vuonna 2020 julkaistiin useita keliakiatutkimuksia. Tutkimuksissa esiteltiin erilaisia näkökulmia keliakian kehittymisestä ja pitkäaikaisvaikutuksista aina uusiin diagnostisiin keinoihin ja mahdollisiin tulevaisuuden hoitomuotoihin asti.
Keliakialiiton toiminnanjohtajaksi Niina Puronurmi
”Keliakiakorvaus on saatava takaisin”, Puronumi vetoaa.
Haemme joukkoomme vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaa
Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija, vakituinen työsuhde
Museokahvila Lottakanttiini sai Gluteenittoman palvelun merkin
Lottakanttiinin koekeittiössä tutkitaan 1930-luvun reseptiikkaa.
Vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinto keliakiakorvausta ajaneelle August Oksaselle
Keliakialiitto myönsi Vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinnon naantalilaiselle 88-vuotiaalle kansalaisaktivistille
Lautasella-messujen ajankohta muuttuu
Erityisruokavalioihin keskittyvä Lautasella-messut järjestetään seuraavan kerran keväällä 2022. Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävien messujen ajankohta on 9.–10.4.2022.
Keliakialiitto lähetti ministeriöön vastineen
Keliakialiitto on lähettänyt sosiaali- ja terveysministeriölle vastineen ministeriön tekemästä ruokavaliokorvausselvityksestä. Liiton asiantuntijoiden mielestä selvityksessä on useita virheitä.
Vastaa Gluteeniton elämä -lehden lukijakyselyyn
Väitös: Keliakia voidaan jatkossa diagnosoida myös ilman tähystystä
LL Valma Fuchsin väitöskirjan mukaan diagnoosiin pääseminen voi jatkossa helpottua osalla potilaista, koska kaikkia ei enää tarvitse tähystää varman keliakiadiagnoosin asettamiseksi.
Keliakialiitto hakee tutkijaa määräaikaiseen työtehtävään
Tutkijan päätehtävänä on selvittää hoitamattoman keliakian aiheuttamat kustannukset yhteiskunnalle.
STM:n selvityksen mukaan keliakiakorvaus ei ole perusteltu – Keliakialiitto on tyrmistynyt päätöksestä
Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi keskiviikkona selvityksen keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvauksen tarpeellisuudesta.
Keliakiaa sairastaville palautettava korvaus
Keliakialiitto lähetti kansanedustajille kirjeen, jossa potilasjärjestö vetoaa kansanedustajiin keliakiakorvauksen palauttamiseksi.
Restaurant Aurora Holidays sai Gluteenittoman palvelun merkin
Tenojoen törmällä sijaitseva Restaurant Aurora Holidays on tuorein Gluteenittoman palvelun merkin yritys.