Gluteeniton arki on mullistunut 45-vuotiaan Keliakialiiton toiminnan aikana
Kun keliakiajärjestö perustettiin lokakuussa 1976, keliakia tunnettiin huonosti ja gluteenittomia tuotteita oli lähes mahdoton saada. Nyt elinikäisen sairauden diagnosointi onnistuu usein pelkällä verikokeella, laadukkaiden gluteenittomien tuotteiden valikoima on erittäin hyvä, ja lääketutkimus etenee lupaavasti. Työtä riittää silti edelleen: keliakia on ainoa pitkäaikaissairaus, jonka hoitoa yhteiskunta ei tue.
Liity jäseneksi loppuvuoden aikana: liittymislahjana Suunta-työkirja
Kun liityt Keliakialiiton jäseneksi loppuvuoden 2021 aikana, saat lahjaksi Suunta-työkirjan. Lisäksi saat heti käyttöösi kaikki Keliakialiiton palvelut ja jäsenedut
Gluteeniton elämä 4/2021 ilmestyy tänään
Keliakialiiton jäsenenä pääset lukemaan lehden myös verkossa
Keliakialiitto selvittää hoitamattoman keliakian kustannuksia
Terveystieteiden tohtori Paula Heikkilä tekee aiheesta kirjallisuuskatsauksen. Tulokset julkaistaan keväällä 2022.
Osallistu Keliakialiiton arpajaisiin ja voita 3000 euron arvoinen matkalahjakortti
Arpajaisten tuotoilla autamme terveydenhuollon ammattilaisia löytämään ne noin 70 000 suomalaista, jotka sairastavat tietämättään keliakiaa
Kaikki takaisinvedetyt tuotteet löytyvät Ruokaviraston sivuilta
Monet yritykset ovat vetäneet myynnistä gluteenittomia leipomotuotteita tuotteiden valmistuksessa käytetystä ksantaanista löytyneiden etyleenioksidijäämien takia. Muita ksantaania sisältäviä tuotteita on kuitenkin edelleen turvallista käyttää.
I love me -messut siirtyvät syksyyn 2022
Seuraava I love me järjestetään 21.–23.10.2022.
Somevaikuttajilta keliakiaviikolle upeat, gluteenittomat reseptit
Tunnetut somevaikuttajat loivat syyskuun toisella viikolla vietettävän keliakiaviikon kunniaksi kukin oman gluteenittoman reseptinsä. Testaa banaanimuffineita, tummia leipäsiä ja voileipäkakkua. Reseptit löydät verkkosivuiltamme.
Liity jäseneksi syyskuussa: liittymislahjana Tarjolla pientä suolaista -kirja
Syyskuussa liittyville lahjana Gluteenittomasti-sarjan keittokirja
Keliakialiitto julkaisee seitsemän uutta videota gluteenittomasta ruuanlaitosta ja leivonnasta
Keliakiaviikolla 6.–12.9. kokataan yhdessä gluteenitonta
Keliakiaan kehitteillä uusi lupaava lääkehoito
Kansainvälisen läpimurtotutkimuksen vetäjä on emeritusprofessori Markku Mäki Tampereen yliopistosta.
Täydentävän toimeentulotuen hakijat eriarvoisessa asemassa eri kunnissa
Keliakialiitto: Kuntien tulee linjata täydentävän toimeentulotuen myöntämiskriteerit siten, että myös keliakiaa sairastavat saisivat tukea sairautensa hoitoon.
Väitös: Lapsen anemia voi olla merkki keliakiasta
Väitöksessä havaittiin anemian liittyvän suomalaisilla lapsipotilailla hankalampaan keliakian taudinkuvaan: korkeampiin vasta-ainetasoihin, vaikeampiin oireisiin ja vakavampaan suolinukkavaurioon.
Keliakialiiton apuraha seitsemälle tutkijalle
Keliakialiitto tekee aktiivista yhteistyötä keliakiatutkijoiden kanssa.
Terveydenhuollon ammattilaisille lisää tietoa, ja gluteeniton elämä sujuvaksi kodin ulkopuolella
Liittokokouksessa käsiteltiin lisäksi kaksi keliakiayhdistysten jättämää liittokokousaloitetta.
Tamperelainen Café & Bar KATTO sai Gluteenittoman palvelun merkin
Tampereen keskustassa sijaitseva Café & Bar KATTO tekee kaikki tuotteensa gluteenittomina.
Tahattoman lapsettomuuden syynä voi olla hoitamaton keliakia
Viivästyneen murrosiän, kuukautishäiriöiden ja tahattoman lapsettomuuden syynä voi olla diagnosoimaton ja hoitamaton keliakia.
Keliakialiitto: Tutkimus gluteenittomista tuotteista on ilahduttava
Tutkimuksen mukaan gluteenittomat tuotteet vastaavat ravintoarvoiltaan tavanomaisia tuotteita. Gluteenittomien tuotteiden tuotekehitys on tuottanut tulosta.
Gluteeniton Unelma -kahvilalle Gluteenittoman palvelun merkki
Lauttasaaressa sijaitsevalle Gluteenittomalle Unelmalle Gluteenittoman palvelun merkki
Kahdelle raumalaiselle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkki
Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkit Leipomo-konditoria Hennolle ja Rauman Puistokahvilalle.